Ga terug

Ingredienten

  • 2 preistengels (van gemiddelde grootte)
  • geroosterde amandelen
  • 1 dl kokosmalk Suzi Wan genomen (verschilt volgens het merk)
  • 0,5 dl witte wijn
  • peper & zout
  • takjes zeekraal
  • kervel
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 2 dl aracideolie

Bereiding

  1. Verwarm lichtjes (50°) aracideolie en meng met het currypoeder. 

  2. Tip! Doe dit zeker enkel dagen op voorhand zodat de olie alle smaak opneemt. 

  3. Snij de prei in stukken en stoom deze voor 10 minuten.

  4. Brand deze daarna met een Creme brulée brander.

  5. Laat de witte wijn en kokosmelk samen koken. Breng op smaak.

  6. Serveer in een dieper bord de prei, voeg er een koffielepel curryolie bij. 

  7. Leg er enkele rauwe takjes zeekraal bij. 

  8. Overgiet met het sausje van kokosmelk en werk af met wat verse kervel.

  9. Dit kan vegetarisch als ook met een stukje gestoomde vis of kip erbij.