Ga terug

Ingredienten

  • 700 gr regenboogwortels instukken van 2 cm gesneden
  • 100 gr rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 10 gr verse gember
  • 3 gr kaneel poeder
  • 1 gr canyennepeper
  • 45 gr kokosolie
  • 1 liter water
  • 4 gr Himalaya zout
  • 4 gr zwarte peper
  • 10 gr platte peterselie of koreander

Bereiding

  1. Maak alle groenten schoon en snij het in kleine stukjes

  2. Smelt de kokosolie in de pan op middelmatig vuur. 

  3. Bak de wortelstukjes met de ui en knoflook kort en onder constant roeren totdat de ui glazig wordt.

  4. Voeg het water en de geraspte gember toe.

  5. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.

  6. Kook alles zonder deksel op een middelmatig tot laag vuur totdat de wortel zacht gewordenis.

  7. Meng met een staafmixer in de pan de soep totdat er een glad geheel ontstaat

  8. Serveer in een bord of kom en garneer met de verse peterselie