Ga terug
Sardientjes
5 van 1 stem
Print

Ingredienten

  • 1 teen knoflook
  • 8 halve walnoten
  • 1 bosje verse koriander
  • halve groene peper
  • 4 el olijfoilie
  • 1 el citroensap
  • 10 sardientjes
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Pel de knoflook.

  2. Hak de walnoten, groene peper, de knoflook en de koriander heel fijn en meng goed.

    (eventueel met de keukenrobot)

  3. Roer er drie eetlepels olijfolie en het ciroensap door.

  4. Breng het mengsel op smaak met zout.

  5. Was de sardientjes en dep ze droog.

  6. Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met grof zeezout.

  7. Verhit de grillpan of een grote braadpan.

  8. Bak de sardientjes aan een kant circa 2-3 minuten, keer ze om en bak ze aan de andere kant ook circa 2-3 minuten.

  9. Serveer de sardientjes met de korianderpesto en garneer met een frisse salade.