Ga terug

Ingredienten

ZEEKRAALPESTO

  • 100 gr zeekraal
  • zest (rasp) van een  biologische Limoen
  • 150 gr basilicum
  • 50 gr  Parmezaanse kaas
  • 2 kleine knoflook teentjes
  • 1 el fenegriekpoeder 
  • 4 el olijfolie

ZALM

  • 1 zalmfillet van 300g per persoon
  • 6 groene asperges per persoon 
  • 1 rode ui
  • 1 el granaatappel

Bereiding

  1. Pak een ruim en hoog bakje om alle ingrediënten in te doen, meng als eerste even de zeekraal met de basilicum, citroenzest en parmezaanse kaas.

  2. Voeg vervolgens de olijfolie in scheuten toe en blijf goed mixen. Zo ontstaat er een prachtig intens groene zeekraal pesto met citroen. Voeg als laatste nog een paar druppels limoensap toe. 

  3. Bij dit recept is het wel belangrijk om even goed te proeven. Iedereen heeft een andere smaak en daarom kan je zelf het recept op smaak brengen met zout en peper, maar let op: het gebruik van limoenzesten (rasp) versterk je de smaak enorm, beter wat toevoegen dan teveel :-)  

  4. Bak de zalmfilets mooi bruin in verse boerenboter of olijfolie en serveer met wat groene asperges en een schepje verse zeekraalpesto. 

  5. Bak even kort de groene asperges mee als je zalmfilet bijna klaar is, de groene asperges moeten niet erg lang garen en zijn bovendien lekkerder als ze nog wat knapperig zijn. 

  6. Werk af met wat fijngesnipperde ui en geef kleur met een eetlepel granaatappelpitten