Ga terug

Zalm in de oven met een fris witloofslaatje

Ingredienten

  • gemengde olijfjes (ontpit)
  • Stoffels trostomaatjes
  • 1 p/p zalmmoot
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 4 stronken (grond)witloof
  • 1 sinaasappel
  • 3/4 eetlepel zure room
  • bieslook of peterselie

Bereiding

  1. Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper en zout, gedroogde kruiden naar keuze en giet er een scheut olijfolie over.

  2. Leg de de zwarte en groene olijven en de trostomaatjes over de zalm.

  3. Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

  4. Als side dish kan je een slaatje van rauw witloof erbij serveren.

  5. Pers de sinaasappel.

  6. Maak het witloof schoon, snij het zeer fijn en vermeng het met het sinaasappelsap. 

  7. Maak van zure room, peper en zout een lekkere slasaus.

  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.  

  9. Heerlijk als je wat vers gesnipperde bieslook of peterselie erbij doet voor de kleur. 

  10. Ook een vorig receptje zoals  (zie recept bloemkoolpuree) kan hierbij erg lekker zijn. 

  11. Ik combineer ze vaak samen. Een warme puree van bloemkool en een knapperig slaatje van rauw witloof..of met een wintersslaatje van rauw grondwitloof.