Ga terug

Bloemkoolpuree met garnaaltjes

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 65 gr ongepelde garnalen
  • 1 bosje verse peterselie, bieslook,of koreander
  • 3 stengeltjes pijpajuin
  • 1 klompje verse boerenboter
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Neem een verse bloemkool (of bij tijdsgebrek uit de diepvries). Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine stukjes.

  2. Kook of stoom de bloemkool in een steelpannetje met water gaar, ongeveer 7-8 minuten. 

  3. Giet het overtollige water na het koken weg m.b.v. een deksel of vergiet. 

  4. Doe vervolgens de bloemkool, boter, pijpajuin wat knoflook en de overige kruiden in een grote kom en mix tot een puree met brokjes of tot een gladde puree met een staafmixer als je liever dit verkiest. 

  5. Als je geen staafmixer hebt kan je ingrediënten ook mengen in een blender of keukenmachine. 

  6. Garneer met de gepelde garnaaltjes, kruid af met peper en zout en wat nootmuskaat en voeg eventueel een beetje olijfolie en wat extra verse zwarte peper toe. (als je graag de smaak van truffel hebt, dan past truffelolie hier prima bij)

  7. Werk af met wat koreander of andere verse tuinkruiden naar smaak. 

  8. Verdeel in 2-3 porties en serveer!