Ga terug

Gebakken zalm met groentenslingers en een Tzatzikisausje

Servings 2 personen

Ingredienten

Voor de tzakziki

  • 250 g kokosyoghurt
  • 1/3 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 15 blaadjes verse munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers gesneden dille
  • peper en zout
  • 2 mootjes zalm
  • 4 el olijfolie om zalm in te bakken
  • 1 rode ui
  • 4 wortels
  • 2 courgettes
  • 4 handjes verse spinazie
  • 4 el fijngesnipperde verse bieslook
  • 1 teentje look

Bereiding

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer.

  2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet, bestrooi met wat Himalaya zout en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, hak de munt. 

  3. Doe de kokosyoghurt in een kommetje en roer alle ingrediënten erdoor. 

  4. Schil de wortels. Was de courgettes, deze hoef je niet te schillen. 

  5. Vervolgens snij je de groentenslierten met en speciale dunschiller. 

  6. Snipper een rode ui fijn, en wok de ui, spinazie samen met de groentenslierten in wat olijfolie. 

  7. Verhit ondertussen de pan met wat kokosolie en bak de zalmmoten mooi bruin langs beide kanten. Laat vanbinnen de zalm nog wat rauw, om te voorkomen dat de zalm anders té droog smaakt. Breng op smaak met peper en zout. Breng op smaak en kleur met wat bieslook.

  8. Dien op, eet smakelijk ! 

  9. Tip: Maak de tzatziki best enkele uren op voorhand, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.