Ga terug

Servings 4

Ingredienten

  • 250 g braambessen
  • 50 g tafelzoetstof, in poedervorm met stevia
  • 100 g water
  • 100 g sojadrink vanille
  • 1 sap van citroen
  • 12 g gelatineblaadjes

Bereiding

Voor de Flan van Braambessen

  1. Begin met het koken van de braambessen in een pannetje met water en stevia. Laat ze zacht worden.

  2. Mix de gekookte braambessen tot een gladde coulis en zeef deze om een mooie, gladde textuur te verkrijgen.

  3. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de coulis en zorg ervoor dat ze volledig smelten in het mengsel.

  4. Meng nu het citroensap en de soja vanillemelk in de coulis.

  5. Giet het mengsel in glazen en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de Granite van Zuring:

  1. Kook 2 dl water samen met 60g stevia, en voeg daarna 50g citroensap en 50g zuring toe.

  2. Mix het geheel in een blender tot een gladde massa.

  3. Zeef de mix in een schaal en plaats deze in de vriezer.

  4. Gebruik een vork om de bevroren mix tot kleine ijskristallen te krabben.

Serveren:

  1. Leg een paar braambessen in elk glas, voeg een lepel soja vanille toe en werk het dessert af met de zelfgemaakte granite van zuring en enkele blaadjes oxalis (klaverzuring).