Ga terug

Gelakte bloemkool met gebraden piepkuiken

Servings 2 personen

Ingredienten

  • 1 Bloemkool 250,00g
  • 25,00 g Bicky uitjes
  • 25,00 g Ketchup
  • 24,00 g Citroen
  • 25,00 g Honing/nektar
  • 25,00 g Saus, soja, tamari 25% minder zout bio
  • 25,00 g Sushi Azijn

Bereiding

De gelakte bloemkool

  1. Was de bloemkool maar hou deze heel.

  2. Stoom 1 bloemkool met wat zout tot ze gaar is. 

  3. Meng de ketchup, de honing, sap van citroen, shusi azijn en sojasaus voor de laquage.  

  4. Bestrijk ermee de bloemkool en bek deze op 200° in de oven. 

  5. Bestrijk met de laquage gedurende dat proces een 3 tal keer de bloemkool. 

  6. De 2de bloemkool snij je in 2. 

  7. 1 helft om fijn te malen met een blender.

  8. De andere gaarkoken en puree van maken. 

  9. Dresseer in een bord de puree van bloemkool. 

  10. Schik daarop de gelakte bloemkool. Versier de bloemkool met de uitjes, de couscous van bloemkool en wat kervel.

Het piepkuiken

  1. Neem 1 piepkuiken, vul dit langs de poep met wat peper en zout, plakjes citroen en verse tijm. 

  2. Smeer deze lang de buitenkant wat in met zonnebloem olie, kruid ook de buitenkant en gaar deze in een warme luchtoven op 200° 30 a 35 minuten. 

  3. Serveer beiden apart om daarna in sharing stijl te serveren.