Ga terug

Servings 4 personen

Ingredienten

Balletjes

  • 500 g kalf- of kippengehakt
  • 2 eieren
  • peper & zout

Tomatensaus

  • 60 g brunoise ( kleine blokjes) van wortel
  • 60 g brunoise van selder
  • 60 g brunoise van sjalot 
  • 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 200 g tomatensaus van think tomato
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • 1 takje tijm en laurier
  • enkele stengels bieslook

Puree van bloemkool en spinazie

  • 1 bloemkool
  • 150 g verse spinazie
  • peper & zout & nootmuskaat

Bereiding

Balletjes

  1. Meng dit alles samen en rol er gehaktballetjes van.

  2. Kook ze daarna gaar in wat gezouten water.

Tomatensaus

  1. Stoof de groenten samen in wat olijfolie beetgaar.  

  2. Voeg er de tomaten stukjes en de tomatensaus samen met nog 100g water aan toe.

  3. Voeg er wat peper, zout, tijm en laurier bij.

  4. Laat dit samen 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. 

  5. Verwijder de takjes tijm en laurier.  

  6. Voeg er de balletjes bij.

  7. Laat dit samen heel zacht sudderen gedurende 10 minuten. 

  8. Serveer de balletjes in een diep bord en strooi er wat stengels bieslook over.

Puree van bloemkool en spinazie

  1. De bloemkool gaarkoken met wat zout.

  2. Het water afgieten en pureren in een blender. 

  3. Breng op smaak met wat peper, zout en muskaatnoot. 

  4. Stoof de spinazie gaar in wat olijfolie en een scheutje water, kruid met wat peper en zout.

  5. Laat deze even uitlekken

  6. Plaats in een ring wat spinazie en bedek dit met de bloemkoolpuree.

  7. Plaats de ring op het bord, versier dit met wat kleine blaadjes spinazie en rauwe roosjes van bloemkool. 

  8. Serveer er wat balletjes bij.