Ga terug

Ingredienten

  • 300 g zwarte chocolade
  • 150 g eiwit
  • 50 g kokosroom
  • 2 dl kokosmelk
  • 50 g sinaasappelsap
  • 20 g stevia
  • 6 g gelatine bladeren
  • Granaatappelpitjes

Bereiding

Chocolademousse

  1. Laat de chocolade voorzichtig smelten (au bain-marie).

  2. Klop het eiwit op. 

  3. Vermeng de chocolade langzaam met het opgeklopte eiwit. 

  4. Roer er de kokosroom door. 

  5. Giet het mengsel in glaasjes en laat 3h opstijven in de koelkast

Flan van kokosmelk

  1. Week de gelatine in koud water. 

  2. Verwarm de kokosmelk met het sinaasappelsap en de stevia en los er de geweekte gelatine in op.

  3. Laat even afkoelen in de koelkast (tot ongeveer 40°)

  4. Giet het kokosmengsel op de mousse en laat opnieuw 3h opstijven in de frigo. 

Chocoladedecoratie

  1. Laat wat chocolade smelten en strijk dun uit op boterpapier. 

  2. Plaats 30min. in de vriezer. 

  3. Versier elk glas met een stuk chocolade. 

  4. Werk af met pitjes van granaatappel.