Oerbrood

Mis je ook soms eens een lekker stukje brood en wil je nadien niet op de bloedsuikerrollercoaster zitten? Eerder deelde ik al het receptje voor de low Carb broodjes maar dit is alvast zeker ook een waardig alternatief voor jouw dagelijks brood. Heerlijk om een plakje van te eten bij je ontbijt, of (lunch)salade, of gewoon lekker met een heerlijke kom soep.

Ik had geen flauw idee dat mijn lichaam zo gevoelig was voor gluten en koolhydraten. Eerst probeerde ik glutenvrij brood, glutenvrije crackers, glutenvrije koekjes en cakejes. Echt lekker vond ik ze niet en als kleindochter van een pattisier waren ze niet lekker en vooral heel erg droog. Maar bovenal, ze deden mijn bloedsuiker even erg, of erger stijgen. Hoe meer ik leerde over gezonde voeding, des te minder van die glutenvrije producten ik kocht. Ik begon zelf te bakken en dat beviel toch echt stukken beter!

Mijn oerbrood smaakt natuurlijk niet exact hetzelfde als gewoon brood, maar ik ben er in ieder geval erg tevreden over. Het is lekker knapperig, vol van smaak en het vult erg goed. Je kunt het zadenbrood met gemak een week in de koelkast bewaren, of in plakjes snijden en invriezen.

Oerbrood

Ingredienten

  • 150g zonnebloempitten
  • 150g pompoenpitten
  • 150g sesamzaad
  • 150g lijnzaad
  • 75g amandelen
  • 75g hazelnoten
  • 150ml kokosolie
  • 3/4 th himalaya zout
  • 7 eieren

Bereiding

  1. De oven voorverwarmen op 170 graden. 

  2. Neem een bakvorm/ broodvorm naar keuze. bekleed de bakvorm met bakpapier.

  3. Combineer alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. 

  4. Schenk het beslag in de bakvorm en laat het vervolgens mooi bruin bakken in de oven. 

  5. Laat het broodje goed afkoelen (een half uurtje) voordat je gaat snijden, die tijd duurt eeuwig 😉

  6. Tip: voeg wat specerijen toe aan je beslag zo je variëren in smaak. Eventueel kaneel voor zoete toets of Provençaalse kruiden voor een hartige bite.

    Eet smakelijk!

Leave a reply