Gegrilde sardines

Sardines kan je het hele jaar door kopen, ze hebben geen specifieke kuitperiode. Deze kleine visjes zijn zeer smaakvol en bevatten minder zware metalen dan grotere vissen. Het is bovendien een heerlijk en zeer goedkoop visje die je in veel gerechtjes kan verwerken. Je kan dit als voor- of hoofgerecht in de ochtend of middag maken zodat je het alleen nog maar even in de oven hoeft te zetten. Of zelfs de dag ervoor lukt ook best.
Easy toch?
Het smaakt werkelijk heerlijk en is heel geschikt als je écht niet veel tijd hebt om in de keuken te staan.

Gegrilde sardines

Ingredienten

  • 12 verse sardines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 12 olijven
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 verse rode chilipeper als je het graag wat pikanter hebt
  • Afwerken met wat verse peterselie

Bereiding

  1. Leg de sardines in een ovenschotel. 

  2. Pers de 2 knoflookteentjes eroverheen. Kruid met wat zout en peper. 

  3. Voeg de geraspte schil van 1 limoen toe, pers het sap erbij. Sprenkel er wat olijfolie overheen.

  4. Snij 1 verse rode chilipeper fijn en strooi hem eroverheen. Snij de zongedroogde tomaatjes en olijven in kwartjes. Leg ze op de sardines in de ovenschaal.  

  5. Hak de peterseliesteeltjes fijn en strooi ze eroverheen. Hak de peterseliebladeren grof en zet ze opzij. Meng alles met je handen.

  6. Plaats de ovenschotel bovenaan in de oven gedurende 10 minuten of tot de sardines goudbruin en knapperig zijn. 

Leave a reply