Gebakken zalm met groentenslingers en een Tzatzikisausje

Aardappels, witte rijst en pasta laat je links liggen in de supermarkt als je net zoals mij koolhydraatarm winkelt.
Wedden dat je geen seconde meer twijfelt als je proeft hoe deze heerlijke gerechten smaken en bovendien je bloedsuikerspiegel héél weinig gaan beïnvloeden?
Gebruik pure voeding, (bio)groenten en verse tuinkruiden om je gerechten te pimpen. Groentenslingers zijn steeds een goed idee als je graag minder koolhydraten eet en een kleurrijke portie groenten verkiest.
Dit gerecht is een ideale combinatie van gezonde vetten, eiwitten en een beperkte hoeveelheid koolhydraten.
Koolhydraatarm betekent niet dat je jezelf uithongert of helemaal geen koolhydraten meer eet. We verkiezen hier de ‘juiste’ koolhydraten die een bron zijn van vezels en de goede nutriënten en onze bloedsuikerspiegel stabiel houden.

Gebakken zalm met groentenslingers en een Tzatzikisausje

Servings 2 personen

Ingredienten

Voor de tzakziki

  • 250 g kokosyoghurt
  • 1/3 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 15 blaadjes verse munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers gesneden dille
  • peper en zout
  • 2 mootjes zalm
  • 4 el olijfolie om zalm in te bakken
  • 1 rode ui
  • 4 wortels
  • 2 courgettes
  • 4 handjes verse spinazie
  • 4 el fijngesnipperde verse bieslook
  • 1 teentje look

Bereiding

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer.

  2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet, bestrooi met wat Himalaya zout en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, hak de munt. 

  3. Doe de kokosyoghurt in een kommetje en roer alle ingrediënten erdoor. 

  4. Schil de wortels. Was de courgettes, deze hoef je niet te schillen. 

  5. Vervolgens snij je de groentenslierten met en speciale dunschiller. 

  6. Snipper een rode ui fijn, en wok de ui met de groentenslierten in wat olijfolie. 

  7. Verhit ondertussen de pan met wat kokosolie en bak de zalmmoten mooi bruin langs beide kanten. Laat vanbinnen de zalm nog wat rauw, om te voorkomen dat de zalm anders té droog smaakt. Breng op smaak met peper en zout

  8. Dien op, eet smakelijk ! 

  9. Tip: Maak de tzatziki best enkele uren op voorhand, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

1 Comment
  • Christel
    Posted April 25, 2019

    christel.ruts@planet.nl
    Beste Charlotte, wat ern goede site en wat lijkt me dit een heerlijk recept; in de bereiding mis ik wat er met de bieslook en de spinazie moet. Serveer je de spinazie er rauw bij?

Leave a reply